Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Streit

29. 3. 2010 14:11
Bože můj

Nejste vy ještě k tomu feministka?

Jen se ptám.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

29. 3. 2010 14:24
Re: Bože můj

Je. ;-D;-D;-D

Presne takovy text bych ocekaval od feministky.cz.

0 0
možnosti
P

pesimista

29. 3. 2010 14:08
Černé díry budou mít takové parametry,

že v nich zmizí všichni pychopati, podobní autorce. Jinak ten dlouhý prostřední odstavec je nádhera sama.

0 0
možnosti
MC

sualk

29. 3. 2010 14:04
Tyto šílence Vážená autorko Vy

asi těžko budete schopna pochopit. Vy si jistě více vážíte své zahrádky, kterou vám vykolíkoval minulý režim, proto vám sluší ta uniformita.;-)

0 0
možnosti
JA

SocPredator

29. 3. 2010 14:40
Re: Tyto šílence Vážená autorko Vy

Ještě by to chtělo kvóty, tabulky na platy a bude to ok. Tím zachováme rod ;-D

0 0
možnosti
P

p555

29. 3. 2010 14:02
moc

moc se divate na americke katastroficke filmy... vzdy jsem rikal, ze ty blbarny nekoho zblbnou... nechcete se radeji venovat ordinaci v ruzove zahrade?

0 0
možnosti
S

Sup01

29. 3. 2010 14:01
a na velikonoce

budeme opékat fyziky (a já se tak těšil na špekáčky).  Jinak v souladu s klasikem, doporučuji sprchování vlažnou vodou a třít froté ručníky.

0 0
možnosti
D

da.rock

29. 3. 2010 13:56
Jestli se nějaké ty černé dírečky objeví

tak ať mi je vědci pošlou, já si jimi posypu chleba se sádlem. Určitě to bude delikatesa.

0 0
možnosti
W

Wolf778

29. 3. 2010 13:55
Přečetl jsem to jedním dechem

a napjatě jsem očekával, zda to tam bude. A ono nic. Tak to alespoň napíšu sem: Kdyby za to raději postavili pískoviště pro maminky s dětmi! ;-D

 

Nemohu se zbavit dojmu, že jsou to vesměs právě ti "obyčejní lidé", kteří stále kvůli něčemu držkují a s nějakou bramboračkou a mrkví ze zahrádky se nespokojí ani omylem. Co jsem tak sledoval billboardy, tak poslední dobou mají "obyčejní lidé" obzvláště spadeno na dividendy ČEZu. Nicméně hádám, že až ti "obyčejní lidé" dostanou třeba rakovinu, tak budou ještě rádi za PET a podobné vychytávky nukleární medicíny. Proto by IMHO "obyčejní lidé" měli napřít své bouračské snahy primárně proti takovým veřejně financovaným projektům, které nepřinášejí žádný užitek - například biopaliva, dotace solárních elektráren, genderové lingvistické příručky atd.

0 0
možnosti
A

ac97c

29. 3. 2010 14:14
Re: Přečetl jsem to jedním dechem

R^

0 0
možnosti
PK

Ccecil

29. 3. 2010 13:46
Dělejte ze sebe hlupáka veřejně

ať víme, s kým máme tu čest. Vaše prakticky nulová znalost fyziky se tady plně projevuje. Máte strach, ale ani nevíte z čeho a proč byste strach mít měla. Na pohádky o černých děrách je moc brzo. Zkuste nějakou jinou, třeba o biopalyvách, či výkupu předražené solární energie.

0 0
možnosti
PL

Mokasina Alan

29. 3. 2010 14:09
Re: Dělejte ze sebe hlupáka veřejně

Ale no tak, taková slova.. nikdo ze sebe hlupáka nedělá, je to přirozená lidská reakce a obava z neznámého, která si zasluhuje pochopení... které by jste měl mít i Vy :-). Jde tu o komunikaci mezi těmi, kdo pokusy chtějí a těmi, kdo neznají důvod proč by je měli chtít. Upřímně řečeno, já to také přesně nechápu, ale když vědci ten pokus chtějí uskutečnit, věřím jim, že tím chtějí dosáhnout něčeho pozitivního.

Kromě toho myšlenky, které paní Ulmannová píše se v jejím článku také neobjevili jen tak a myšlenka spokojit se s tím jak dobře žili naši předkové, pokud to je možné, je moc hezká a inspirující.R^

0 0
možnosti
L

lesicatko

29. 3. 2010 13:45
Teda

Dobre som sa na tom bavil, krásna recesia, až na konci som zistil, že autorka to myslela vážne...

Tak ako sorry, aj u nás sú feministky, ale s nimi sa dá aspoň baviť o overovaniach termojarovej syntézy pri kavitácii v deuterovanom acetóne :)

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

29. 3. 2010 13:42
Černá díra

Milá paní,

jedná se zde jen o zbytečné panikaření veřejnosti. Ten kdo tuhle fámu o černých dírách pohlcujících svět vypustil by měl být žalován za šíření poplašné zprávy.

V tomto případě se totiž o nic jiného nejedná. Vzniklé černé díry mají jen virtuální hmotnost mimo měřitelné spektrum. Jedná se o jejich tvorbu pomocí srážky částic v extrémní rychlosti, kdy je simulována hustota černé díry. To umožňuje získat další informace ohledně toho co jsou vlastně zač. Nicméně vzhledem k nepřirozeným podmínkám jejich vzniku jsou extrémně nestabilní a jejich životnost se počítá v pikosekundách. Co nebezpečnosti se týče - proběhlo před tím deset let výpočtů, ověřování atd. Btw - první testy proběhly už před dvěma lety, miniaturní černé díry už spatřily světlo světa a rozpadly se přesně jak se předpokládalo. 

Tohle je prostě jen další hloupé panikaření veřejnosti, a vy jste se do toho nechala chytit.

0 0
možnosti
RS

starej pardal

29. 3. 2010 13:43
Re: Černá díra

R^

ted jeste vysvetlit, co je to pikosekunda :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik