Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ľudia sa od čias Rímskej ríše moc nezmenili. Aj vtedy radi videli násilie a krv v arénach. Teraz je to síce hrané, ale je to o tom istom.

0 0
možnosti

Sem si tak představil děti jak na tyhle slaďáky koukají;-D

1 0
možnosti

Pořád lepší dobrá kriminálka, než Ordinace a spol....

3 0
možnosti

No nevím, už se to zde psalo, ale zařadit Poirota, Otce Browna, Sherlocka, Gomoru do panoptika krvavých hrůz pro čtenáře Blesku (ostatně co komu oni čtenáři udělali, že jsou vždy referenční skupinou podobných článků) je trochu moc. Často jsou ty seriály i klidné a moudré a nějaká ta vražda není cílem jako u krvavých hororů, ale pouze prostředkem k rozehrání zajímavého lidského příběhu.

4 0
možnosti

Paní Ulmannová, ten problém je jednodušší. Velkou odpovědnost nesou lidé, diváci - musí se lidé soustavně dívat desítky hodin na televizi? Pokud to tak dělají tak je musí televize něčím nakrmit. A pokud chtějí televize přežít, musí to být přítažlivé, dyiáčnické, krvavé atd. a musí stále rozšiřovat stanice za účelem sledovanosti a reklamy, tedy peněz. Já např. zapínám televizi odpoledne jen při vybraném sportovním přenosu a i večer si vybírám, zda ji vůbec zapnu, tedy kromě zpráv. A díky bohu jsou tak zvyklé i mé děti. A vnuci mají poslech také omezený. Na druhé straně jsem znal domácnost svého šéfa, kde bylo denně puštěno několik televizí po celý den jako kulisa - chlubil se, že i při holení se dívá na svou oblíbenou Novu

0 0
možnosti

Z velké míry máte pravdu. Kdyby se diváci nedívali permanentně na TV, nemusely by televizní společnosti "krmit" své kanály pořád se stupňujícím "efektem" hlavního motivu svých programů (tedy vražd v případě detektivek). Na druhou stranu nevím proč má každá společnost Xy kanálů, kdy ž je programově naplňuje stále dokola opakováním všemožných dávno odvysílaných pořadů (typ Kolotoč, a nevímco dalšího). Kromě detektivek se všude vaří od snídaně, přes oběd, po muslimské speciality navečer (Prima) :-) Pořadů o vaření je tolik, že že snad každý z 10 milonů obyvatel ČR si může vybrat každý den své vlastní nikým dalším nesdílené jídlo :-) Samozřejmě s příslušným doporučením nějakého nutričního poradce pro zdravou výživu (Magdalena-Dobromila Rettigová, by asi ohrnula nos). Dramaturgové najatí do TV staic mládnou, neznají starší filmy (ať české, či zahraniční) a tak se stále dokola vysílají tytéž filmy. Ukázkou odchodu starších dramaturgů byla stanice Barrandov, která na počátku vysílání vytáhla několik opravdu málo známých starších českých filmů. Dnes opět stereotyp opakovaných a recyklovaných pořadů.

Naprosto postrádám Dobrý humor, komedie nové provenience.

0 0
možnosti

Berte to jako pohádky pro dospělé. Zlo je potrestáno, dobro vítězí.

1 0
možnosti

z krimi mě zajíma jen Columbo, klidně pořád dokola;-Djinak pochopitelně ulici a ordinaci atd. nesleduju vůbec, stačilo mi kdysi pár minut testu. Pak už jen dokumenty a starý český filmy na cs filmu - nedávno Rudá záře nad Kladnem z roku 1955 byl fakt zážitek, ni a ještě pár drobností, publicistika, sport a hudba:-)

1 0
možnosti

Dovolte mi trochu opravit název vašeho příspěvku. "Je skutečně tolik diváků jako kriminálních seriálů?"

0 0
možnosti

Jestli to nebude tím, že tato tématika lidi zajímá a baví. Odsoudíte snad stejným způsobem i věhlasné spisovatele a spisovatelky detektivek ? Ti tu byli dávno před kriminálními seriály.

4 0
možnosti

Je skutečně tolik diváků kriminálních seriálů?

Je ;-D

Další snaha přesvědčovat co se nám má líbit. Rv

Máme se dívat na ulici,ordinaci a podobné nesmysly?

7 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik