Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jeden maly detail - ani s unesenym vlakem se neda odbocit, nabrat, nebo naopak ztratit vysku. Vlak se da jen zrychlit nebo zpomalit.

0 0
možnosti

"Otázkou je, kam se uchýlíme a utečeme my, občané Evropské unie, až si i na našich územích vybudují pozice tito příchozí strachovládci, posedlí fundamentálním, terorizujícím islámem ?"

Neuteceme nikam. Jen si budeme moct rict: Dobry den smutku.

1 0
možnosti

P73e62t51r 64B43ü87r63g97e11r

18. 10. 2015 12:37

Inu, omlouvám se Vám předem, jakožto humanistce, že je nutno uvést několik nezáživných fyzikálně - technických faktů:

1. Vlak jezdí po kolejích položených na podkladu pevně spojeném se zemí.

2. Letadlo se pohybuje v vzduchu

Při vzniku nebezpečné situace lze vlak zastavit prakticky kdekoli a také je jej možné relativně snadno opustit.

Letadlo, jakkoli veliké, je navrženo tak, aby bezpečně plnilo svou svou funkci při minimální hmotnosti své konstrukce. Z toho pak vyplývá jistá křehkost vůči nestandardním situacím. Příkladem budiž například odhalený sebevražedný terorista s pár deky semtexu v podrážkách své obuvi. V letadle by i malé porušení vnějšího obalu způsobilo zcela fatální následky,

U vlaku však má robustnost dílů a jejich váha nízkou prioritu.

Vašich drahých  nůžtiček na nehtová lůžka značky Solingen je mi upřímně líto, ale kdybyste byla trochu předvídavá, nebrala byste si je do kabinového zavazadla. Ale alespoň jste udělala radost někomu z pozemního personálu indického letiště

7 1
možnosti

Jako učitel fyziky váš příspěvek jednoznačně schvaluji. Ještě bych k tomu dodal něco o proveditelnosti takových kontrol při nástupu do vozidla - u vlaků je to podstatně hůře realizovatelné, jelikož se do něj nastupuje mnoha dveřmi a (pokud by se kontrola stejně jako na letištích prováděla v budovách) na nádražích je mnohem větší pohyb osob oproti počtu zaměstnanců (máme asi tak 4 použitelná veřejná letiště a asi tak 3 000 stanic, kde staví vlak, včetně takových, kde není žádný personál, navíc na samotném pražském hlaváku je ročně odbaveno včetně přestupů více lidí než na Ruzyni, a to má Praha ještě několik dalších velkých nádraží).

0 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že při vzniku Indie se ukázalo, že soužití islámu s hinduismem je téměř nemožné.

3 0
možnosti
Foto

J68i93ř90í 28R44o30h72a86n

18. 10. 2015 7:48

Rozdíl je v tom, že i ve vykolejeném zničeném vlaku většina pasažérů přežíje, a pomoc může přijít během několika málo minut, zatímco i velmi lehce poškozené letadlo se může zřítit, a jen velmi zřídka to někdo přežije. Dokonce i pád z malé výšky může být letadlu osudný, nehledě na to že může spadnout do moře, nebo do hor, kam se pomoc jen těžko dostane.

7 1
možnosti

A taky v tom, že vlak nejde unést a narazit s ním třeba do výškové budovy. On zkrátka mimo koleje daleko nedojede ;-)

3 1
možnosti

D74a96d93a30k 13P41e17t34r

18. 10. 2015 6:27

Rozdíl skoro žádný, ale zničení letadla má větší publicitu.

3 0
možnosti

P61a25v91e41l 76K39i17l83i48k

18. 10. 2015 2:14

V případě, že se invazi neubráníme, tak si na rozdílný přístup úřadů k domácímu obyvatelstvu a kolonizátorům budeme muset zvyknout. Jedná se o zcela běžný jev který je tím silnější, čím je počet přistěhovalců větší.

Se zcela revoluční myšlenkou přišla norská proferoska antropologie z Univerzity Oslo Dr. Wikan která objevila, že je-li žena znásilněna muslimským přistěhovalcem, pak je za znásilnění zodpovědná ona sama. Není to geniální? Když ženu znásilní muž - etnický evropan, pak bude potretán ten muž. V případě že ženu znásilní třeba afghanec, pak bude potrestána ta žena. Ještě se máme co učit. Multikulti je u nás zatím v plenkách a počet přistěhovalců téměř na nule. Ti co tu už jsou, ti jsou drženi zatím v táborech. Chtělo by to přijmout alespoň milion migrantů a a pak tu bude konečně veselo.

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/30257-vysledek-multikulturalismu-a-muslimskeho-pristehovalectvi-v-norsku-zeny-jsou-odpovedny-za-sve-znasilneni-.aspx

10 0
možnosti

M27i83l75a33n 69R35a10d62e89k

18. 10. 2015 0:30

jo, jeste jim davejte napady, a budou vas kontrolovat i ve vlaku, zatimco uprchlici budou jezdit bez kontroly

9 0
možnosti

P89a98v52e63l 63K27i72l93i95k

18. 10. 2015 2:17

... bez kontroly a bez jízdenky.;-D

A pak budou muset dráhy zdražit jízdný, aby se to vykompenzovalo.

10 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik