Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

Ne, že by sice teď momentálně bylo co platné komentovat čapí hnízdo a Babiše z jiné úrovně, než z moci prezidenta zeměkoule, ale všeho dočasu.. Jak je vidět, tak zatím ani renomovaní žurnalisté napříč všemi médii, ani zdravý selský rozum těch, kteří nevolili Babišův poloprivátní stroj na politiku skrze byznys pro byznys s názvem ANO, nedokáží zatím v Babišově nestoudné a bezskrupulentní svévoli dosáhnout, toho, aby odstoupil. Ale všeho dočasu.

Babiš je stoprocentně „splachovací“. Jakoby v této zemi neexistoval nikdo jiný a nic, než jeho privátní zájmy a zájmy jeho partaje. Babiš si z Česka udělal pomalu ale jistě svou soukromou firmu.  Babiš sice získal ve volbách mandát od stejně bezskrupulentních spoluobčanů, kterým nevadí balancování na hraně a za hranou zákona jeho podivných finančních kauz, nevadí jim ani udavačství, estébáctví a všechny hříchy temné minulosti bolševické éry, které provázejí podivný Babišův profil. Nicméně ani tak Babiš nemá dost silný mandát k tomu, aby byl jako premiér zproštěn povinnosti naslouchat i hlasu jiných voličů, než těch svých. Všechny občany a jejich hlasy a charaktery si koupit nebo umlčet nemůže.

   Ale na druhou stranu, ono se není co divit, že tu v posttotalitních Čechách je tak zaplevelená politická kultura a společenské klima vůbec;  Egon Bondy kdysi zaglosoval na téma kvality lidí, žijících v komunistickém táboře: „…Československo je tak tradičně profízlované, že jeden udávajíc druhého prostřednictvím třetího, nakonec udává sám sebe…“. Vždyť základem práce správných estébáků je vytvářet mlhu, aby se situace stala dostatečně nepřehlednou.  Vítejme v zemi estébáků!   Totalita pokračuje.

Jedno je ale jisté, ti vrchní bolševičtí grázlové mají lustrační papíry přímo v Moskvě.  Možná by nebylo od věci, (jako další námět investigativním novinářům), zkusit ještě intenzivněji zapátrat po Babišově minulosti nejen ve svazcích na Slovensku, ale i u bývalého Velkého Bratra s rudou hvězdou v Moskvě. Proto, aby zase kauza čapí hnízdo a babišaiáda nevychladla a nebyla už šance ji poněkolikáté zamést pod koberec. Vědomí, že naši zem stále řídí Kreml, by snad už mohlo rozsvítit lidem v hlavách, aby toto panoptikum příště nevolili.

Od pádu bolševického režimu v naší zemi uplynulo ne zas tak moc let, aby tu stále nebyli mezi námi. Živí, silní, zazobaní. Pevně sedí ve svých korytech a hnízdech, a cítí se neotřesitelně, neprůstřelně. Ano, vědí, že vrána vráně oči klovat nebude. Ano, mají dost silnou základnu. Kryptokomunistickou základnu ANO.  Základnu, kam se rekrutují lidi bez charakterů, jimž je jedno, zda je jejich šéf podezřelý z několika trestních činů, hlavně když má prachy a ohání se, že všem dokáže zavřít ústa, když ne po dobrém, tak jakkoli jinak. Neboli, je to jak zabolševika:  kdo nepije s Babišem, pije proti němu, a toho odstraní, byť by to měly být i jeho vlastní děti. (Tedy s tím pitím to platí spíš o Zemanovi, jenž si s Babišem navzájem notují jako kádry ze stejné stáje; konec konců, jejich minulost z éry minulého režimu je dost podobná; jeden z bolševického prognosťáku, druhý z bolševické pézetky, vychází stejně, jako jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet).  Ale jisté je, že Babiš rozhodně není dalek toho, aby odstranil jakékoliv své oponenty.

Možná by také stálo za úvahu se zamyslet, zda by si  státní vyznamenání za odvahu a celospolečenský přínos nezasloužila například paní Sabina Slonková a její kolegové, spíše než nohledové, patolízalové a klikoleštiči páně prezidenta Zemana, protože jít tváří v tvář a neanonymně proti prapodivnému a podezřelému premiérovi, je vskutku odvaha takřka Palachovského typu. Neboť najít odvahu zazvonit u dveří premiérova syna a zeptat se ho přímo, jak to bylo s jeho únosem na Krym, je takřka odvaha rovnající se kamikadze..

Před paní Slonkovou se hluboce skláním.  A ze srdce si přeji, aby svůj odvážný čin pro společnost přežila bez úhony. A i kdyby se stalo, že by třeba nějakou nešťastnou náhodou zmizela taky někam na Krym, nebo se jí stala nehoda či umlčení podobným způsobem, jaké potkalo nedávno slovenského novináře, tak bych tuto statečnou novinářku chtěla ujistit, že nikdy nebude zapomenuta a že její práce a odvážné činy pro tuto zbědovanou zem dojdou uznání. Minimálně u ostatních slušných lidí, nevoličů ANO. A nebojte, paní Slonková, Vaše práce je smysluplná a potřebná, i kdyby se někdy zdála být bezsilnou, už proto, že nevoliči ANO si nemyslí, že by novináři v první linii, kteří nasazují vlastní kůži a krk proto, aby přinesli zprávy z bojiště, byli hyeny.  A i nevoličů ANO je pořád dost. Dost na to, aby třeba překonali pod váhou Vaší odvahy, svou vlastní bázlivost a uťápnutost, a aby se aspoň tentokrát zvedli z gauče a vyšli do ulic manifestovat svůj protest proti Babišovi, a tím podpořili i Vaši práci. Neboť Babiš je skutečně tím rudým komisařem, který se snaží rozdělit tuto společnost a vehnat ji zpět do totality.

Dost bylo Babiše, dost bylo estébáckých manýr, dost bylo totality! Neboť pravda je jenom jedna: zavírat lidi do blázinců, organizovat únosy na Krym, aby někdo nemluvil, umlčovat oponenty v lágrech a kriminálech, cestovat jen na výjezdní doložky a trčet tu za železnou oponou, to již tady nedávno bylo v padesátých až osmdesátých letech. Chtěl by to snad někdo ještě zažít?!

Fakt je ale ten, že ti, co volí  a podporují Babiše, jsou stejně prolezlí prašivinou minulého režimu, a jsou nejméně tak nebezpeční ostatním lidem, jako Babiš, a to rozhodně není dobrá zpráva.

Autor: Zdenka Ulmannová | čtvrtek 15.11.2018 9:55 | karma článku: 31,97 | přečteno: 1271x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Kousek čisté země

Rok od roku se setkáváme s čím dál silnější migrací, a to nejen stěhováním národů do Evropy, ale i „Pražáků“, utíkajících z města blíž k přírodě, na venkov.

13.9.2018 v 19:58 | Karma: 13,71 | Přečteno: 483x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik