Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jednoduché jak facka

Stejné je to i s tím, jak je možné, že vzniknou a vedou se války. Generálové a kohouti jsou pyšní jen na své ostruhy. Velikost mozku pro ně není důležitá. Dokud nevyspějí v civilizované bytosti, nemůže být na světě klid a mír.....

 

„Každý stát má takovou vládu, jakou si zaslouží“, zdálo by se, že již je tato notoricky známá věta Sira Churchilla, otřepaná.

Ovšem platí.  Stále a v každé době.

Demokracie vychází z idey, že lid si bude vládnout sám, resp. zvolí si své zástupce, kteří pak budou lid reprezentovat.

Co je to tedy lid? Lid jsme my. Já, Tonda, Maruška, Pepa….

Jestliže se o politiku a způsob vládnutí zajímám já, avšak z toho mého okruhu svých  např. padesáti známých lidí aktivně třeba jen já jediná, tak to znamená, že těch čtyřicet devět na to kašle a jen se veze, a zmůže se na vyjádření svého názoru tak maximálně u piva v hospodě, a to si ještě musí dát pár panáků na kuráž, tak je to pak těžké. Protože vláda de facto nemá aktivní ani kvalifikované oponenty, pokud nedělá, co má, a kuje naopak nepravosti proti lidu.

Kdyby se všichni ti Pepové a Fandové místo remcání v hospodě zvedli a šli křičet vládě své názory přímo pod okno nebo někam na náměstí a utvořili aktivní a odhodlané shromáždění oponovat, nepochybně by si každá vláda dala pozor, aby se ti Pepové nenaštvali a nevtrhli dovnitř a nevynesli vládu na chodník.

Stejné je to i s tím, jak je možné, že vzniknou a vedou se války.  Generálové a kohouti jsou pyšní jen na své ostruhy. Velikost mozku pro ně není důležitá.

Pepové, Fandové, Davidové, Helmutové, Ivanové, Georgové, Jamesové, Abdulové, Čongové,   prostě nic aktivního proti válce nejenže nedělají, ale ještě se jako tupé ovce nechají navléct do mudůrů a jsou tak hloupí, že si nechají namluvit, že to ne oni, ale že tu válku vedou a rozpoutávají ti odnaproti, Helmutové či Ivanové.

Jenže, ti Helmutové a Ivanové jsou úplně stejní joudové, jako ti naši Pepové  a Fandové. Hloupí, líní přemýšlet, líní zvednout zadek a jít aktivně svým vládám zabránit k rozdmýchávání konfliktů.

Kdyby se totiž Helmut, Pepa, Ivan a Fanda sebrali, a místo popíjení piva a vodky na kuráž boje pod vlastní peřinou za svým prahem, šli ty stejné hlášky křičet na úřad vlády, do parlamentu, na náměstí, určitě by se k nim přidali i ostatní Pepové, Helmutové a Ivanové, a společným silným hlasem vyjádřili názor, že nás do mundůrů teda nenavlečete, protože my si tohle líbit nenecháme, abychom šli zabíjet ve jménu vaší stupidní vlády sousedovic děcka, tak by  si každá vláda hodně rozmyslela, jesti to bude tak hrotit a nebude raději víc diplomaticky jednat.

Jenže, to by Pepa, Fanda, Ivan  a Helmut nemuseli mít práci v továrně na zbraně, že. A hlavně, neomlouvat si, že je to jediná práce, která je v jejich regionu dostupná, a jeho Fandovo a Helmutovo děti přece musí něco jíst.  Jako by si snad ani Helmut, ani Fanda nebyli schopni představit, že nevyríábějí špekáčky nebo něco, co lidem pomáhá, ale hrůzné věci, které lidi zabíjejí.

Staré přísloví říká: Kdo s čím zachází, tím také schází.

Svatá pravda. Dokud budou Pepa, Helmut, Ivan, Čong, Abdul, James, Georg, Fanda tak hloupí, líní přemýšlet a zvednout preventivně zadek z gauče a hospodské židle, když se chystá a děje něco nekalého ve vládních kuloárech, tak nakonec skončí oni i jejich a sousedovic děti v pekelném ohni války.

Hrůza nejhrůznější ale je, že si všichni tihle Pepové, Fandové, Helmutové, Čongové, Abdulové, Jamesové, Georgové, Ivani hrají na ty nejhodnější táty, kteří by pro své děti dýchali – ale, bohužel, taky i zabíjeli…

Jednoduché, jak facka. Vznik války je jednoduchý, jak facka…kvůli těm našim „nejhodnějším tátům“, hrůza...

Autor: Zdenka Ulmannová | úterý 26.5.2015 9:38 | karma článku: 8,32 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Zdenka Ulmannová

Ach, ta pohlavnost!

Tak nějak jsem při pohledu do "ženských" rubrik médií znejistěla, zda jsem vůbec žena. Ani nevím, co si s tímto rozčarováním nad kritérii pro ženu počít.

24.1.2019 v 13:26 | Karma: 16,81 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Konečně komunismus!?

V souvislosti s Babišem bylo řečeno tolik, že už skoro není co dodat... Snad jen, že pod pod vedením dalšího Slováka česká zem konečně dojde po sedmdesáti letech od Gottwalda ke komunismu!

19.11.2018 v 10:22 | Karma: 23,75 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

U nás v Babišově, aneb vítejme v zemi estébáků!

Čapí hnízdo se stalo novodobým symbolem neodpornějších koloritů minulé totalitní éry a komunistické, estébácké moci. Pokud sociální demokraté setrvají ve vládní koalici s Babišem, podřezali sami sobě větev v příštích volbách.

15.11.2018 v 9:55 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Zdenka Ulmannová

Logika věci samostatného státu, aneb co vlastně oslavujeme?

Když se připravuje jakákoliv změna, musíme se nejprve ptát, co je motivem, co nám změna přinese v širším kontextu a dlouhodobém horizontu, jakou výhodu změna znamená ihned a jakou do budoucnosti, co díky ní získáme pozitivního, co

26.10.2018 v 11:33 | Karma: 7,78 | Přečteno: 281x | Diskuse| Společnost

Zdenka Ulmannová

Otevřený dopis fotbalistovi

Kam až hodláte zajít ve své aroganci a pocitu nadřazenosti? Zdá se, že přemýšlíte pouze svými údy, leč nikoli mozkem, hodným člověka...

24.10.2018 v 10:13 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2217x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik